Mahieu Assurantiën. Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Nieuws

Mahieu Assurantien succesvol met ontwoekerteam

Mahieu Assurantiën heeft sinds negen maanden een speciaal ‘ontwoekerteam’ dat al tientallen consumenten van een dreigende financiële catastrofe heeft gered. René L.P. Mahieu (28), mededirecteur van het familiebedrijf, benadrukt dat ‘woekerpolissen’ zo complex in elkaar zitten dat consumenten eigenlijk niet zonder hulp van een expert kunnen overstappen op een ander product. “Bovendien,” voegt hij er aan toe “zijn we er met het ontwoekerteam achter gekomen dat het ontwoekeren echt nog een onontgonnen terrein is in Nederland. We werken ons een slag in de rondte, waardoor we banken en verzekeringsmaatschappijen vaak zo ver krijgen om in te stemmen met een oplossing die het beste is voor de klant.”

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) riep afgelopen week mensen met een woekerpolis op om zo snel mogelijk actie te ondernemen. In een interview met Business News Radio (BNR) gaf Martijn Pols van de AFM aan dat enkele honderdduizenden Nederlanders nog niets hebben gedaan aan hun woekerpolis. Dat is buitengewoon onverstandig: als mensen nog een hypotheek moeten aflossen of rekenen op een goed pensioen is het zaak om nu na te gaan of hun woekerpolis wel gaat opleveren wat ze verwachten dat die gaat opleveren. “De verwachting is dat ze dat natuurlijk niet gaat doen omdat er in het verleden te hoge rendementen zijn voorspeld en te hoge kosten in rekening zijn gebracht,” aldus Pols op BNR.

De AFM adviseert aan consumenten met een woekerpolis om de feiten op een rij te laten zetten door een financieel adviseur. Pols: “Hoe eerder je actie kan ondernemen, hoe eerder eventuele gaten nog zijn te repareren”. Mahieu beaamt dit: “Mensen hebben een woekerpolis afgesloten om geld te sparen. Intussen hebben sommige mensen dat spaargeld niet meer nodig. Als dat zo is kan hun financieel adviseur ze helpen de woekerpolis stop te zetten. De meeste mensen echter kunnen behoorlijk in de problemen komen als hun vermogen helemaal niet groeit of zelfs afneemt. In dat geval kan hun financieel adviseur helpen om een nieuw product af te sluiten dat wel aansluit op de realiteit van de financiële markten”.

 

Mahieu Assurantiën
Parkweg 23
2271 AD Voorburg
T 070-3872225
F 070-3876403
E info@mahieubv.nl
powered by mahieu