Mahieu Assurantiën. Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Medewerkers

René L.P. Mahieu MSc

Directeur

Als jongste telg binnen Mahieu Assurantiën heb ik de assurantiewereld van jongs af aan meegemaakt. Wanneer je binnen een familiebedrijf opgroeit krijg je veel mee van wat er speelt, en in de loop der jaren ben ik langzaam het bedrijf ingegroeid. Ik heb de bachelors International Economics and Finance en fiscale economie afgerond, en juist omdat ik vanuit mijn achtergrond vanuit de verzekeringswereld het belang zag van de vraagstukken rond het pensioen en de vergrijzing in het algemeen, heb ik vervolgens mijn master in Economics of Aging and Pensions gehaald.

Hierna ben ik actiever binnen het bedrijf gaan werken, en ben me in eerste instantie vooral op de interne bedrijfsvoering gaan richten, zoals het stroomlijnen van alle bedrijfsprocessen en het dynamiseren het team. Gedurende deze periode zijn we ons tevens verder gaan specialiseren in nichemarkten, zoals de academische wereld, internationale organisaties en de Iraanse gemeenschap.

Ik heb een enorme fascinatie voor de economische wereld. Daarom ben ik nu bezig met een onderzoeksmaster Philosophy and Economics in Rotterdam. Ik ben er van overtuigd dat permanente educatie de sleutel tot succes is. Ik zie het dan ook als een van mijn belangrijkste taken om onze medewerkers hierin te ondersteunen, zodat wij in een continu veranderende markt de beste service kunnen blijven verlenen.

Naast mijn werk bij Mahieu Assurantiën speel ik piano, neem ik middels wetenschappelijke artikelen actief deel aan het academische debat, en schrijf ik opiniestukken.

Opinie:

2012 Een economie in dienst van politieke idealen

2011 Brief aan Jozias van Aartsen: over orde, veiligheid en vrijheid

Academisch:

Mahieu, René. Review of David C. Colander’s The making of an economist, redux. Princeton: Princeton University Press, 2007, 268 pp. Erasmus Journal for Philosophy and Economics, Vol. 1.1: Autumn 2008, pp. 171-174. 

Mahieu, René. The changing role of premiums in the Dutch first pillar pension, AOW. MSc. Thesis, 2008. 

Mahieu Assurantiën
Parkweg 23
2271 AD Voorburg
T 070-3872225
F 070-3876403
E info@mahieubv.nl
powered by mahieu