Mahieu Assurantiën. Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Beleggingsverzekering

Wat is het inteereffect?

 

In uw beleggingsverzekering zit een overlijdensdekking. Als u overlijdt, betaalt de verzekeraar het verzekerde bedrag uit. In uw beleggingsverzekering heeft u zelf al een bedrag opgebouwd. De verzekeraar moet bij overlijden dus het verschil bijleggen tussen het verzekerde bedrag en de het al opgebouwde bedrag. Dit is het risico voor de verzekeraar. Voor dit risico betaalt u premie. Deze premie wordt uit de beleggingen onttrokken. Als u ouder wordt stijgt het risico dat u overlijdt. Als u ouder wordt stijgt dus ook de premie.

Als de beleggingen stijgen, neemt het risico voor de verzekeraar dus af en betaalt u minder premie voor de overlijdensdekking. Doordat u minder premie betaalt voor de overlijdensdekking blijft er meer geld over om mee te beleggen. Daardoor stijgt de waarde van uw beleggingen sneller.

Als de beleggingen dalen zoals de afgelopen jaren vaak is gebeurd, neemt het risico voor de verzekeraar toe en betaalt u meer premie voor de overlijdensdekking. Doordat u meer premie betaalt voor de overlijdensdekking blijft er minder geld over om mee te beleggen. Daardoor daalt de waarde van uw beleggingen nog sneller. Het kan dan voorkomen dat de premies voor de overlijdensdekking zo veel stijgen dat de waarde van de beleggingsverzekering niet meer stijgt zelfs als de beleggingen wel stijgen. Dit heet interen.

Dit interen is een ernstig risico van gemengde beleggingsverzekeringen. En helaas heeft dit slechte scenario zich precies afgespeeld doordat de beurzen de afgelopen jaren zo slecht hebben gepresteerd.

Wij adviseren om de overlijdensdekking uit de beleggingsverzekering te halen en een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het inteereffect wordt dan voorkomen. Daarnaast profiteert u van het feit dat de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn gedaald.

 

Mahieu Assurantiën
Parkweg 23
2271 AD Voorburg
T 070-3872225
F 070-3876403
E info@mahieubv.nl
powered by mahieu