Mahieu Assurantiën. Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Beleggingsverzekering

Kan ik ook een annuitair dalende of lagere overlijdensrisicoverzekering sluiten?

 

In ons hersteladvies adviseren wij u een nieuwe gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Als de verzekerde overlijdt, keert de nieuwe verzekering uit. Daarnaast is ook het opgebouwde kapitaal in de beleggingsverzekering beschikbaar. We verwachten dat het kapitaal in de beleggingsverzekering stijgt. Maar deze stijging is afhankelijk van de beleggingsresultaten en dus allerminst zeker. Daarom adviseren wij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Als de kapitaal volgens verwachting stijgt dan is het totale beschikbare bedrag bij overlijden hoger.

Het is ook mogelijk om een dalende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert naar mate de tijd vordert steeds minder uit. Als de waarde van de beleggingsverzekering gelijktijdig stijgt, is toch hetzelfde kapitaal beschikbaar bij overlijden. Het voordeel is dat de premie voor een dalende verzekering lager is dan voor een gelijkblijvende verzekering. Het gevaar is dat wanneer de beleggingen niet conform verwachting stijgen er minder kapitaal beschikbaar is.

Ons hersteladvies komt tot stand op basis van een verkort adviestraject. Hierbij stellen wij niet de voor u benodigde kapitalen bij overlijden vast. Wij gaan van de huidige verzekerde kapitalen uit. Voor het vaststellen van de optimale verzekerde kapitalen zouden wij een veel uitgebreidere inventarisatie moeten doen. De kosten hiervan zouden dan ook veel hoger zijn.

 

Mahieu Assurantiën
Parkweg 23
2271 AD Voorburg
T 070-3872225
F 070-3876403
E info@mahieubv.nl
powered by mahieu