Mahieu Assurantiën. Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Beleggingsverzekering

Ik wil geen beleggingsrisico meer. Kan dat?

Annuïtaire of lineaire hypotheek

Het is mogelijk om uw beleggingshypotheek om te zetten naar een annuïtaire of lineaire hypotheek. In dit geval koopt u de beleggingsverzekering af en lost u de al opgebouwde waarde af op de hypotheek. Op de hypotheek die dan overblijft, lost u dan maandelijks af. Doordat het rendement op aflossen lager is dan het gemiddelde rendement op beleggen is een annuïtaire hypotheek wel duurder dan een beleggingshypotheek. Het voordeel is dat u van te voren zeker weet hoeveel u aflost.

Voor advies en bemiddeling bij het omzetten van uw hypotheek rekenen wij €1.250,-. Als u ons inzicht geeft in uw inkomsten nu en uw pensioen later kunnen wij laten zien hoe de maandlasten zich ontwikkelen.

Garantiefonds

In sommige gevallen bouwt u kapitaal op in een garantiefonds. De verzekeringsmaatschappij vergoedt dan een vaste rente over uw ingelegde kapitaal. Dit komt er dan dus eigenlijk op neer dat u spaart. In de meeste gevallen staat deze mogelijkheid echter alleen open voor klanten die al in het garantiefonds inleggen.

HRF / Hypotheekrentefonds

In sommige polissen is het mogelijk om kapitaal op te bouwen via een hypotheekrentefonds. Dit is alleen het geval wanneer dit in uw polis staat vermeld. In een hypotheekrentefonds wordt door de bank dezelfde rente vergoed die u op uw hypotheek betaalt. Als u dus bijvoorbeeld 4% rente betaalt op uw hypotheek ontvangt u in het hypotheekrentefonds ook 4% rente op uw kapitaal.

Mahieu Assurantiën
Parkweg 23
2271 AD Voorburg
T 070-3872225
F 070-3876403
E info@mahieubv.nl
powered by mahieu